دانشکده تغذیه و علوم غذایی دانشگاه علوم پزشکی شیراز
امگا سه میتواند منجر به افزایش طول عمر شود!
امگا سه یک نوع اسید چرب غیر اشباع است که نقش حیاتی در سلامت بدن دارد. تحقیقات نشان میدهند که مصرف منظم امگاسه میتواند باعث افزایش طول عمر همچنین کاهش خطر ابتلا به آلزایمر شود.
این اسید چرب در غذاهایی مانند: ماهی های چرب:((قزل آلا ، سالمون)، بذر کتان،دانه ی چیا،کنجد ،گردو و روغنهای گیاهی مثل کانولا،روغن ماهی، یافت میشود همچنین مکملهای امگا سه میتوانند گزینهای مفید برای افرادی باشند که نمیتوانند به اندازه ی کافی این اسیدچرب را از منابع غذایی دریافت کنند البته در انتخاب میزان دوز مصرف مشاوره با پزشک ضروری است.
محققان دریافتند افرادیکه دارای سطح سرمی امگاسه پایین هستند بیش از سایرین در معرض خطر افزایش ابتلا به بیماریهای قلبی و در نهایت کاهش طول عمر قرار دارند.این تحقیق نشان داده مناسب ترین میزان شاخص امگا سه در غشای سلولهای قرمز خون 8 درصد یا بالاتر است. محققان بر این باورند که وجود بین 4 تا 8 درصد امگا سه در غشای سلولهای قرمز خون به معنای کمبود این ماده در بدن است که میتواند احتمال ابتلا به بیماریهای قلبی-عروقی و در نهایت کاهش طول عمر را پیش بینی کند
در نهایت بنظر میرسد افرادیکه بطور منظم امگا سه مصرف میکنند، ممکن است طول عمر بیشتری داشته باشند. به ویژه در جوامعیکه مصرف ماهی و غذاهای حاوی امگاسه بالاست مشاهده میشودکه افراد دارای آمار سلامت بهتری هستند و کمتر به بیماریهای مزمن مبتلا میشوند./ف.نوروزی فرد
«آیدا نجفی» کارشناس ارشد تغذیه دانشکده تغذیه و علوم غذایی، دانشگاه علوم پزشکی شیراز
نظر دهید